Tečaj za voditelja čolna ni naredit tako enostavno, kot nekateri mislijo

Moja odločitev, da si želim opraviti tečaj za voditelja čolna ni bila nova. Že kar nekaj časa sem si to želel, kajti več znaš, več veljaš. Sem človek, ki se rad uči, rad delim znanje in če dobim možnost, da lahko grem opravit nek tečaj bom to sigurno izkoristil.

To ni bilo moje področje, zelo malo sem vedel o plovbi, zato nisem šel prav sproščeno na tečaj za voditelja čolna, ker nisem vedel, kaj naj pričakujem. Gospod, ki je predaval je bil res super. Predavanje je bilo preprosto in če kaj nisi razumel, ti je še enkrat razložil, tako sem dobil upanje, da bom tečaj za voditelja čolna opravil. Ko se je predavanje končalo, smo imeli dovolj časa, da smo se še učili doma. Vendar sam sem kar hitro naletel na vprašanja, za katera nisem vedel odgovora. Res, da nam je predavatelj rekel, da ga lahko pokličemo, če kaj ne bomo vedeli, a nisem vedel, če se bo dejansko res javil.

Pa se je, odločil sem se, da grem skozi vso snov in da si vse kar ne razumem zapišem in predavatelja pokličem na koncu. Res sem si želel opraviti tečaj za voditelja čolna, zato sem se doma precej učil. Ko sem prišel do konca z snovjo, pa sem ga poklical, da ga vprašam vse, kar nisem razumel. Predavatelj, ki je vodil tečaj za voditelja čolna, se mi je javil in tako sva šla vsa vprašanja skozi. Res prijazen gospod. Takšen bi moral biti čisto vsak tečaj za voditelja čolna, predavatelj razloži vse na preprosti način in ti razlaga tako dolgo, da razumeš. Sedaj sem osvojil znanje in sedaj moram še samo pokazati svoje znanje. Prepričan sem, da mi je tečaj za voditelja čolna, dal dovolj potrebnega znanja, predavatelj pa je za to zaslužen.