Mastna koža zahteva posebno nego

Da boste prepričani, kakšni tip kože imate, stopite v kozmetični v kozmetični salon, da vam povedo. Ko boste vedeli, kakšen tip kože imate, potem boste lažje izbirali kreme, serume, pilinge….

Zavedati se je potrebno, da je najprej potrebno vedeti kakšen tip kože imamo, šele potem gremo v nakup. Naj vas ne premamijo različne rekleme, da boste kupili kremo, ki je namenjena vsem tipom kože, raje se posvetite svojemu tipu in izberite pravo kremo. Kot je rečeno, tako suha kot mastna koža zahteva svojo nego. 

Mastna koža zahteva posebno nego

Osredotočimo se na mastno kožo:

Pri mastni koži je glavno, da nastajajo na koži odvečna olja, kar je prvi znak, da se koža sveti, ni pa nujno, da takšna koža ni groba in pustega videza. Kot je znano pri mastni koži nastajajo velike pore, kjer se kopičijo olja in tako nastanejo mazolji. Ste vedeli, da so eden od glavnih vzrokov za akne lahko tudi vaše roke? Seveda je to logično, kajti na vaših rokah je največ bakterij, ki jih z mazanjem prenesete na kožo. Zato naj bo prvo pravilo, da uporabite čopič. 

Potek nege za mastno kožo:

  • čiščenje obraza,
  • tonik,
  • losijon,
  • maska,
  • serum,
  • krema.

Bodite pozorni na to, da je manj več, nikar ne pretiravajte. Vsi vemo, da nas akne še posebej motijo in potem ne vemo več, kaj vse bi dali nanjo, da bi čimprej imeli spet lepo kožo. Seveda mastna koža zahteva samo pravilno uporabo kozmetike in tako bodo vaše pore manjše, kjer ne bo prostora za akne. 

Sama sem imela kar nekaj časa mastno kožo, kar pa nisem vedela in sem uporabljala kreme za suho kožo. Tako sem vse skupaj še poslabšala. Sedaj vem, katera kozmetika je prava je zame in dobro se zavedam, kaj moja mastna koža potrebuje. Doma ima vse potrebno, da je koža pravilno negovana in že vidim, da se mi je povrnil zdrav sijaj in akne počasi izginjajo.